پارک خانواده (باغ دیده ور)منحصر به فردترین تفرجگاه غرب کشور در بروجرد احداث می‌شود+کوچه باغی خ یادبو

ساخت وبلاگ

تکیه باغ دیده ور(باغ خانواده)بروجرد

 

معاون خدمات شهری شهردار بروجرد گفت: با همکاری مسئولان امر با احداث باغ خانواده در بروجرد این باغ را به منحصر به فردترین تفرجگاه‌های غرب کشور تبدیل کرد. احمد عبدی‌زاده عصر امروز در جلسه بررسی عملکرد سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بروجرد اظهار داشت: باغ دیده‌ور سال گذشته با هزینه‌ای بیش از چهار میلیارد تومان خریداری شده است.وی با اشاره به این‌که حدود 20 هکتار باغ در بروجرد وجود دارد، افزود: نزدیک به 15 هکتار باغ در مجاورت باغ دیده‌ور وجود دارد که قرار است به این باغ اضافه شود و و در راستای استفاده عموم مردم و احداث باغ خانواده به کار گیری شود.تکيه سنتي موجود در اين محل که قدمتي بالاي 100 سال دارد و به عنوان يکي از آثار برجا مانده تاريخي-فرهنگي شهر بروجرد محسوب می شودمعاون خدمات شهری شهردار بروجرد عنوان کرد: در صورتی که اعتبار مورد نیاز برای این طرح تأمین شود، و نیز طراحی که برای این باغ در نظر گرفته شده است، درختان مثمر این باغ حفظ می‌شوند.وی ضمن تأکید بر این‌که باغ‌های تحت تملک شهرداری ساماندهی شوند، تصریح کرد: با همکاری مسئولان امر می‌توان این باغ را به منحصر به فردترین تفرجگاه‌های غرب کشور تبدیل کرد. 

 

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بروجرد از تملک کامل باغ دیده وَر برای ایجاد باغ خانواده در این شهر خبر داد.فرزانه کردی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از رویکردهای مهم شورای اسلامی شهر و شهرداری بروجرد ایجاد فضاهایی خانواده محور با رویکرد فرهنگی بوده است.

وی افزود: یکی از کمبود های شهر بروجرد پارکهای تخصصی است که با توجه به ظرفیتهای فراوان شهری که وجود دارد ایجاد پارک خانواده در دستور کار شورای اسلامی شهر و شهرداری بروجرد قرار گرفت.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری بروجرد در زمینه ایجاد پارک بانوان در این شهر به عنوان اولین پارک تخصصی بانوان در کشور تجربه خوبی را دارد امیدواریم در احداث باغ خانواده "دیده وَر" این موفقیت بار دیگر تکرار شود. باغ خانواده "دیده وَر" در باغی تاریخی از بقایای کوچه باغ های بروجرد با درختانی متنوع و کهنسال توسط شهرداری بروجرد ایجاد خواهد شد.رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بروجرد اظهار داشت: این باغ در گذشته یکی از باغ های زیبا و مشهور شهر نیز بوده است که دارای یک عمارت تاریخی مربوط به دوران قاجار به نام "تکیه باغ دیده بر" است که سالها پیش به ثبت آثار ملی رسیده است.

وی در پایان یادآور شد: یک دانگ از این باغ در محدوده عمارت تاریخی در تملک اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان بروجرد قرار دارد که با توجه به سیاستهای هم جهت میراث فرهنگی این شهرستان با شهرداری بروجرد در زمینه گردشگری زمینه ایجاد فضای مناسب برای بازدید گردشگران از این باغ منحصر به فرد ایرانی فراهم می شود.

بنابر این گزارش تکیه باغات بروجرد با توجه به معماری درونگرای خود دارای طراحی منحصر به فرد از باغات ایرانی هستند که دارای جذابیت های فراوان برای علاقمندان به شیوه های زندگی گذشتگان در این منطقه به حساب می آیند.


شهردار بروجرد گفت: با بهره‌برداری از باغ تفریحی گردشگری "دیده‌ور" بروجرد این مجموعه به‌زودی آماده استفاده برای شهروندان و گردشگران است.

به گزارش تسنیم، منوچهر یوسفی در جلسه بررسی راهکارهای جذب مشارکت بخش خصوصی اظهار داشت: جاذبه‌های گردشگری شهرستان بروجرد در آستانه فرارسیدن تابستان امسال بازسازی و تجهیز می‌شود.


وی با اشاره به لزوم استفاده حداکثری از جاذبه‌های گردشگری شهرستان بروجرد در مدت زمان باقی مانده تا ایام تعطیلات تابستان، افزود: بازسازی و احیاء برخی بوستان‌های قدیمی این شهرستان و نیز احداث مجموعه‌های توریستی و تفریحی از اقدامات شهرداری بروجرد برای تابستان آینده است.   
 
 
 
شهردار بروجرد با اشاره به وجود چهار دریاچه مصنوعی کوچک در شهرستان بروجرد، بیان کرد: نصب اسکله‌های آبی زودبازده بر روی این دریاچه‌ها و تجهیز فضای توریستی و گردشگری دریاچه‌های باغ فدک و تپه چغا این شهرستان و نیز نصب سایبان‌های زیبا برای استفاده شهروندان و گردشگران از دیگر اقدامات شهرداری بروجرد است که به زودی عملیات اجرایی آن‌ها آغاز می‌شود.

وی با متعدد خواندن جاذبه‌های گردشگری این شهرستان خاطرنشان کرد: شهرستان بروجرد به واسطه قرارگرفتن در محور ورودی استان خوزستان نخستین شهر خوش آب و هوا در این مسیر است که با استقبال خوبی از سوی مسافران مواجه می‌شود که این مهم زمینه‌ای مساعد را در جذب توریسم و گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است.

یوسفی با تأکید بر افزایش فضاهای اقامتی در این شهرستان، عنوان کرد: تعدد مسافران و گردشگران نوروزی در ایام نوروز و برخی تعطیلات مهم نظیر اعیاد مذهبی در این شهرستان به‌گونه‌ای است که هتل‌ها اماکن اقامتی جوابگوی آن‌ها نیست بنابراین نیازمند ظرفیت‌سازی مناسب در این زمینه است.

وی از تلاش این نهاد خدماتی در راستای تقویت زمینه‌های جذب توریسم در این شهرستان خبر داد و گفت: به همین منظور سال گذشته باغی به وسعت 54 هزار متر مربع در این شهرستان خریداری شده است که طرح‌های اولیه آن برای نصب واگن قطار، جاذبه‌های تفریحی و چشم‌اندازهای طبیعی به اتمام رسیده است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

شهردار بروجرد با اشاره به لزوم مشارکت بخش خصوصی در روند اجرای طرح‌های گردشگری در حوزه شهرستان بروجرد، تصریح کرد: شهرداری بروجرد آماده استقبال از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اجرای این طرح‌ها است چراکه نظرات و ایده‌های آماده‌ای که سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهند، می‌تواند به استقبال شهروندان از جاذبه‌های گردشگری کمک شایانی کند.  
 
 

پارک شهید بهشتی بروجرد

پارک شهید بهشتی از پارک‎های جنگلی بروجرد است که در شمال جاده کمربندی واقع شده و دارای 60 هکتار مساحت است و از ارزش اکولوژیکی بالایی برخوردار و بعنوان ریه تنفسی شهر محسوب می‎شود.
این پارک جنگلی یکی از ذخایر گیاهان بومی و دارای شرایط محیطی مناسب جهت حفظ و گسترش گونه‎های گیاهی است.
در این پارک فضای بازی به همراه وسایل تفریحی برای کودکان وجود دارد و نیمکت‌های زیر سایه درختان مجال استراحت را برای رهگذران فراهم کرده است.
در زمان‌های گذشته ، شهر بروجرد به دلیل رونق صنعت ورشوسازی و هنر قلم کاران ورشو ساز ، شهرت جهانی داشت که متاسفانه مثل صدها هنر و صنعت دیرینه این مرز و بوم به باد فراموشی سپرده شده است .
هنر و صنعت ورشو به طور خلاصه شامل ساخت انواع سماور زغالی، سینی‌های پلوخوری، قابلمه و بسیاری از لوازم خانگی است که امروزه بیشتر جنبه تزیینی و ویترینی پیدا کرده و از خیل عظیم هنرمندان ورشوکار بروجرد ، فقط دو یا سه نفر به عنوان آخرین بازماندگان این هنر و تمدن دیرینه باقی مانده اند.
به پاس این هنر قدیمی و نماد شهر بروجرد که مشهور به شهر ورشو بوده ، امروزه در پارک یادبود پیکره عظیمی از یک سماور ورشو ( که داخل آن فروشگاهی تعبیه شده ) ساخته شده که نشانگر تمدن و هنر دوستی مردم این شهر است.
عکس گرفتن با این سماور به یکی از جاذبه‌ها و علایق مسافران و گردشگران این شهر تبدیل شده و خرید تنقلات از داخل آن نیز برای بازدیدکنندگان جالب توجه است .
این سماور بتنی در سال 1378 به کوشش شهرداری بروجرد ساخته شد و ارتفاع آن نه متر است. عریض‌ترین قسمت این سماور شکم آن است که قطر آن به 4 متر می‌رسد.
تندیس سماور بزرگ به نوعی نماد برای شهر بروجرد بدل شده است.
پارک یادبود به دلیل تندیس سماور و قوری در آن در میان مردم به پارک سماور معروف است .
همچنین پشت این پارک طبیعت و باغ‌های بسیار زیبایی وجود دارد که به کوچه باغی معروف است. توصیه می‌شود اگر گذرتان به این شهر افتاد مناظر زیبای کوچه باغی را که در فصول مختلف سال گوناگون جلوه می‌کند، از دست ندهید

وبلاگ شخصی آقا محمد رافع بروجردی...
ما را در سایت وبلاگ شخصی آقا محمد رافع بروجردی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mohamad777o بازدید : 243 تاريخ : جمعه 16 مهر 1395 ساعت: 15:51